FD-Travel Group Reisvoorwaarden:

Bij boeking gaat u akkoord met deze voorwaarden.

ALGEMENE VOORWAARDEN:

 1. Wij confirmeren ons aan de ANVR Reisvoorwaarden
 2. U heeft bij ons altijd een optie van 5 werkdagen (m.u.v. reserveringen gemaakt binnen 2 weken voor vertrek)

BETALINGSVOORWAARDEN:

 1. Voor alle boekingen geldt een aanbetaling van € 100 per persoon (eventuele afwijkingen hierop worden bij betreffende reizen gemeld)
 2. Het totaalbedrag van uw reissom dient uiterlijk 28 dagen voor aanvang van uw reis bij ons binnen te zijn
 3. Boekingen gemaakt binnen 28 dagen voor aankomst dienen direct aan ons te worden voldaan

ANNULERINGSVOORWAARDEN:

  1. Tot 42 dagen voor aanvang van uw reis/aankomstdatum, uw aanbetaling € 100 per persoon
  2. Van 42 dagen (incl.) tot 28 dagen voor aankomst van uw reis: 35% van het totaalbedrag
  3. Van 28 dagen (incl.) tot 21 dagen voor aankomst van uw reis: 40% van het totaalbedrag
  4. Van 21 dagen(incl.) tot 14 dagen voor aankomst van uw reis: 50% van het totaalbedrag
  5. Van 14 dagen (incl.) tot 5 dagen voor aankomst van uw reis: 75% van het totaalbedrag
  6. Van 5 dagen  tot de vertrekdag 100% van het totaalbedrag

AFWIJKENDE BETALINGS-EN ANNULERINGSVOORWAARDEN LUXE TREINEN (TRENES DE LUJO) SPANJE:

 1. Aanbetaling 40% binnen 4 dagen na reservering
 2. Indien annulering tot 30 dagen voor vertrek 15% kosten
 3. Bij annulering 30-15 dagen voor vertrek 25% kosten
 4. Bij annulering 14-05 dagen voor vertrek 50% kosten
 5. Bij annulering 04-01 dagen voor vertrek 80% kosten
 6. Bij annulering binnen 24 uur voor vertrek 100% kosten

MINUMUM AANTAL DEELEMERS BUS/GROEPSREIZEN
Alle gepubliceerde prijzen van al onze Reizen in groepsverband, zijn gebaseerd op een minimum aantal deelnemers van 20 personen. Indien het minimum aantal deelnemers niet wordt behaald, behouden wij ons het recht voor om tot uiterlijk 22 dagen voor vertrek de reis te annuleren. Echter, wij zullen altijd proberen de reis alsnog uit te voeren om teleurstellingen te voorkomen. Wij overleggen ten eerste met u en kunnen dan meestal één van de volgende mogelijkheden aanbieden:

 • De reis wordt toch uitgevoerd, maar met een prijsverhoging
 • Er wordt een alternatieve vertrekdatum aangeboden
 • De reis wordt uitgevoerd met een gecombineerde Nederlands/Engelssprekende gids
 • De reis wordt uitgevoerd in een kleinere bus.

Mocht u echter niet akkoord gaan met bovenstaande mogelijkheden, dan restitueren wij u vanzelfsprekend het betaalde bedrag.

WIJZIGING PROGRAMMA
Het kan voorkomen dat bepaalde excursies en/of bezienswaardigheden niet bezocht kunnen worden. Tevens kunnen sluitingstijden van winkels en banken afwijken.

RECLAMECODE REISAANBIEDINGEN
FD Hotels conformeert zich aan de Reclamecode Reisaanbiedingen. In die code wordt gesteld dat aanbieders gehouden zijn correcte en duidelijke prijzen te hanteren. Indien op het moment van publicatie een toeslag m.b.t. vervoerskosten, heffingen/belastingen niet bekend is of wordt verhoogd, mag de toeslag later alsnog in rekening worden gebracht.

VOORBEHOUD BTW/VAT
Indien de Spaanse of Portugese VAT-tax wordt verhoogd of verlaagd dan zullen onze prijzen dienovereenkomstig worden aangepast. Reeds geboekte reizen zullen extra worden belast of er zal een korting worden gegeven. Wij zullen vanzelfsprekend -indien VAT-verhoging- deze zo laag mogelijk proberen te houden en door ons met alle zorgvuldigheid worden aangepast.

EXCLUSIEF
Alle gepubliceerde reizen zijn exclusief: niet genoemde maaltijden, entreegelden, optionele excursies, fooien/tips, reis- en annuleringsverzekeringen en uitgaven van persoonlijke aard e.d.

HOTELS
De door ons aangeboden hotels zijn met zorg uitgekozen met inachtneming van de prijs/kwaliteitsverhouding. Gedurende het seizoen zijn wij voortdurend bezig met kwaliteitsbewaking en controle van de door ons aangeboden accommodaties. Klachten m.b.t maaltijden nemen wij niet in behandeling daar smaken veelal verschillen en vaak persoonlijk zijn. Sommige hotels vragen u bij de check-in een afdrukje te maken van uw creditcard i.v.m. schade en/of gebruik minibar. Houdt u er rekening mee dat m.n. in de grote steden er een groot aantal binnenkamers zijn i.v.m. bouwstijl. Wij hebben hier geen invloed op. Tevens dient u rekening te houden met eventuele toeristenbelasting welke u dan ter plaatse dient te voldoen bij de receptie van het hotel. Houdt u er rekening mee dat de aangeboden hotelkamers altijd met bad en/of douche en toilet zijn voorzien van het voordeligste type (tenzij anders aangegeven op het voucher).  Preferenties zijn nimmer gegarandeerd!

WIFI
Vrijwel alle hotels bieden WIFI aan, soms wordt hiervoor een vergoeding gevraagd. De kwaliteit van de WIFI kan per hotel en kamer sterk verschillen. Ook indien u hiervoor betaalt. Wij zijn niet aansprakelijk voor WIFI aansluiting/verbindingen en bereik.

1-persoonskamer
Voor veel hotels geldt dat eenpersoonskamers schaars zijn. Ondanks dat u voor dit kamertype een toeslag dient te betalen, is de kamer vaak iets minder van kwaliteit qua grootte, ligging en/of faciliteiten dan een 2-persoonskamer. Hierop hebben wij geen invloed.

2/3/4 persoonskamers
Boekt u één kamer met drie of vier personen, dan verblijft u veelal in een 2-persoonskamer waarin een extra bed (opklapbed, bankbed of bijzetbed) is geplaatst, Houdt u er rekening mee dat het comfort van het extra bed veelal minder is dan van de overige bedden. Ook de loop-en leefruimte in de kamer is hierdoor beperkt.

AUTORONDREIZEN
Wij reserveren voor u goed gelegen en kwalitatief prima hotels overeenkomstig de prijs/kwaliteit verhouding. Indien wij hotels in de centra van steden reserveren houdt dit ook in dat parkeerkosten dienen te worden betaalt. Deze zijn altijd voor eigen rekening en niet bij de reissom inbegrepen. Houdt er rekening mee dat sommige steden en privé-parkeerplaatsen/garages hoge tarieven kunnen berekenen. Wij proberen dit voor u enigszins te omzeilen, waardoor de kosten laag kunnen zijn. Informeer vooraf wat de ca. kosten zijn. Tevens zijn wij niet aansprakelijk voor bekeuringen en boetes opgelegd door politie en instanties, u heeft uw eigen verantwoording hierover. Brandstofkosten, wegsleepkosten etc. kunnen niet bij ons worden verhaald en dient u zelf te voldoen.

AUTOHUUR
Via onze website kunt u wereldwijd ook huurauto’s reserveren. Dit is een link naar een van de grootste verhuurbedrijven ter wereld. Deze werkt samen met gerenommeerde bedrijven zoals AVIS, HERZ, Europcar etc. Houdt u er echter rekening dat u weloverwogen uw huurauto reserveert:

 • auto’s zijn altijd per categorie, nimmer per merk (naam)
 • u dient ALTIJD in het bezit te zijn van een geldige creditcard, ook bij all-risk verzekeringen, anders krijgt u de huurauto niet mee. Alle hieruit voortvloeiende kosten zijn voor rekening van de huurder.
 • indien u ter plaatse besluit een ander autotype te kiezen, dan kunnen meerkosten in rekening worden gebracht, u dient deze ter plaatse te voldoen.
 • auto’s waarbij vermeld staat “geen afkoop eigen risico” houdt niet in dat de huurauto all risk is verzekerd
 • wij adviseren u ten alle tijden een all risk verzekering af te sluiten via de website of ter plaatse.
 • vraag bij aflevering altijd of u de huurauto vol of leeg met brandstof dient terug te brengen
 • lees de voorwaarden van de verhuurmaatschappij waarbij u hebt gereserveerd
 • wij zijn niet aansprakelijk indien u bovenstaande zaken niet correct heeft gevolgd, wij zijn alleen tussenpersoon.

PRIVACY
FD Hotels gaat zeer zorgvuldig met uw gegevens om en uw gegevens vallen onder de Wet Bescherming Persoonsgegevens (Wbp).

UITSLUITEN VAN DEELNAME
FD Hotels behoudt zich het recht voor om klanten die reeds hebben geboekt alsnog voor vertrek, maar ook ten tijde van de reis, uit te sluiten van deelname wegens gewichtige omstandigheden.  Onder gewichtige omstandigheden rekent FD Hotels onder meer het gedrag; indien het gedrag van een klant hiertoe aanleiding geeft kan de betreffende persoon vooraf of tijdens de reis van deelname worden uitgesloten.

VERZEKERINGEN
Alle deelnemers aan onze busreizen dienen in het bezit te zijn van een goede ziektekostenverzekering i.v.m. eventuele dokters-of ziekenhuishulp. Tevens adviseren wij u dringend een reisbagage-en ongevallenverzekering af te sluiten. Voor onze wintersportreizen dienen aanvullende verzekeringen te worden afgesloten met wintersportdekking. Voor onze Amerika-reizen dienen verzekeringen met aparte werelddekking te worden afgesloten waarbij rekening dient te worden gehouden met hoge medische kosten.

KLACHTEN
Ondanks onze zorg kan het zijn dat u opmerkingen, suggesties of misschien een klacht hebt. Wij doen aan constante kwaliteitscontrole op onze aangeboden reizen, waardoor wij vrijwel geen klachten krijgen. Wij hoeven niet de illusie te hebben dat wij als dienstverlenend bedrijf klachtenvrij kunnen blijven. Indien u een klacht hebt tijdens de reis dan kunt u zich tot de receptie van het hotel of appartementen wenden, vaak kunt u wisselen van kamer waardoor e.e.a. reeds direct kan worden opgelost. Indien het andere klachten zijn dan kunt u zich wenden tot onze reisleiding (indien aanwezig) of contact opnemen met ons hoofdkantoor.

Mochten klachten niet worden opgelost dan verzoeken wij u vriendelijk ons schriftelijk te informeren per brief of e-mail, uiterlijk tot 3 weken na terugkomst van uw reis. U ontvangt van ons dan binnen 10 dagen een reactie. Klachten 3 weken na terugkomst kunnen wij helaas niet meer in behandeling nemen.