fd-travel-group-logo-1aFD Travel is een onafhankelijk reisorganisatie gespecialiseerd in bus- en autorondreizen. Al onze reizen worden tevens verkocht via de Engelse, Noorse, Zweedse en Duitse reismarkt. Door onze scherpe hotelinkoop zijn wij in staat een breed scala aan auto- en mooie busrondreizen aan te bieden binnen en buiten Europa.

Service en Bereikbaarheid
Onderdeel van onze bedrijfsvoering is dat wij trachten de beste service aan onze gasten te bieden en altijd bereikbaar zijn! In deze moderne tijd van internet is voor ons bereikbaarheid per telefoon of e-mail een belangrijk onderdeel. Zeker als u een reis bij ons gaat boeken of geboekt hebt. Aanvullende informatie kunnen wij u altijd geven en bij vragen kunt u ons contact-formulier insturen via onze website waarbij u veelal direct antwoord krijgt.

U kunt ons ook bellen: tel: 020- 894 6445
maandag t/m vrijdag 09.00-18.00 uur
zaterdag 09.00-17.00 uur (zondag gesloten).

Indien u een reservering bij ons wilt maken, verzoeken wij u zoveel mogelijk het Boekingsformulier te gebruiken, zodat wij van u de correcte gegevens krijgen. U ontvangt na reservering van ons een boekingsbevestiging.

Busreizen
Voor onze busreizen maken wij gebruik van het meest gerenommeerde busbedrijf van Spanje t.w. Ultramar Express, al meer dan 40 jaar toonaangevend en onderdeel van het TUI Concern. Uiteraard bieden wij onze busreizen aan in de Nederlandse taal met uitsluitend Nederlandse reisleiding die ook Engels, Duits en Noors spreken. Onze busreizen vertrekken vanaf verschillende opstappunten aan de Costa Blanca en de Costa del Sol (zie onder Reisinformatie). De bussen van Ultramar Express beschikken allen over het modernste en nieuwste materiaal en zijn volledig uitgerust om meerdaagse reizen te maken. Goed opgeleide chauffeurs dragen zorg voor een fijne busvakantie waarbij rekening wordt gehouden met de zware kwaliteitsnormen en Spaanse wetgeving m.b.t. rusttijden en stops die tijdens de reis verplicht moeten worden gemaakt.

Boekingskantoren
Onze reizen worden ook verkocht via een groot aantal Nederlandse reisburo´s waaronder de 270 Reiswinkels van D-Reizen. Ook in Spanje hebben wij een aantal boekingskantoren die onze reizen verkopen, zodat u als klant goede en extra informatie kunt krijgen, indien u dat wenst. Wij trachten via deze website en onze reisbrochures zoveel mogelijk informatie over de reizen te verstrekken, echter u kunt zich altijd wenden tot de reisburo´s die door ons zijn aangesteld om onze reizen te verkopen (zie Boekingskantoren). Houdt u er rekening mee dat de onafhankelijke reisburo´s waar u onze reizen kunt boeken wél reservering en/of servicekosten in rekening kunnen brengen. Hierop hebben wij geen invloed.

Kwaliteitsbewaking
Wij zijn dagelijks bezig met kwaliteitsbewaking van de door ons aangeboden reizen en hotels. Al onze aangeboden hotels hebben minimaal 3-sterren om aan onze kwaliteitsnormen -waar wij enorme waarden aan hechten- te voldoen. Echter bij de meeste busreizen en autorondreizen worden onze gasten ondergebracht in 4-sterrenhotels of zélfs 5-sterrenhotels. Hierbij lettend op goede prijs/kwaliteit verhouding. Veel van onze klanten geven een feet-back na hun reis, omdat het verblijf in een hotel soms anders is dan dat onze contract-managers bij hun vaak kort bezoek kunnen beoordelen. Hieraan hechten wij grote waarden.

Hotelmaaltijden
Al onze reizen zijn gebaseerd op basis logies met ontbijtbuffet (tenzij anders vermeld). Sommige reizen, zoals bijvoorbeeld kerstreizen zijn inclusief diner. Dit staat altijd aangegeven bij de informatie bij betreffende reis, wat is inbegrepen en wat niet. De diners (indien u halfpension hebt bijgeboekt) worden veelal aangeboden in buffet-stijl, echter indien het hotel te weinig gasten heeft om een buffet op te bouwen, kan het voorkomen dat u bediening met (keuze) menu krijgt. Dit kan soms per dag wisselen, rekening houdend met de bezetting van het hotel. Wij hechten ook grote waarden aan de kwaliteit van de maaltijden, echter klachten over maaltijden kunnen wij niet in behandeling nemen, omdat smaak zeer persoonlijk is.

Boekings- en Reserveringskosten
FD Travel Group rekent géén boekings- en reserveringskosten, omdat dit volgens ons onderdeel moet zijn van de beroeps- en bedrijfsuitvoering van de reisbranche. Boekingskantoren kunnen/mogen dit wel op reizen in rekening brengen, echter dit is beleid van het betreffende reisbureau waar wij geen invloed op hebben.

Reisdocumenten
Na ontvangst van uw betaling ontvangt u van ons per post of digitaal de reisbescheiden/vouchers, reisinformatie m.b.t. uw geboekte reis. U dient zelf in het bezit te zijn van geldige reisdocumenten zoals paspoort, rijbewijs, identiteitskaart of eventueel visum. Tevens dient u bij de autoverhuurbedrijven te beschikken over een creditcard. Let op: Indien u bij onze auto- of busreizen Gibraltar bezoekt, dient u uw paspoort mee te nemen.

Advies van onze klanten
Hoewel wij jarenlang ervaring in de reisbranche hebben, leren ook wij nog elke dag! Wij staan hier uiteraard open voor, omdat wij samen met u reizen kunnen verbeteren of toevoegen. Zo werden wij geattendeerd door klanten op de Vierdaagse van Marbella en een Busrondreis Paradores. Hierop hebben wij direct gereageerd en deze zijn nu onderdeel geworden van ons pakket-aanbod.

Klachten
Ondanks onze zorg en constante kwaliteitsbewaking kan het voorkomen dat u toch opmerkingen en/of klachten hebt. Niet alle kamers in de hotels zijn hetzelfde en misschien is de receptionist niet altijd even aardig en behulpzaam. In 2011 en 2012 hebben wij gelukkig géén klachten ontvangen, zodat wij ons service-en kwaliteit niveau op peil hebben. Echter, ondanks al onze bemoeiingen hebben wij niet de illusie dat een reis altijd klachtenvrij kan zijn en blijven. Opmerkingen van uw kant zijn uiteraard altijd welkom en dragen bij tot het kwaliteitprodukt dat wij aanbieden. Mocht u ondanks dit toch een klacht hebben, laat het ons weten. Indien u een ernstige klacht hebt, dan kunt u ons een klachtenbrief per mail of post sturen, waarna wij deze uiteraard in behandeling nemen. Wij verzoeken uw eventuele klacht binnen 2 weken na terugkomst aan ons door te sturen.