Uw busreis langs de indrukwekkende en stijlvolle Paradores vertrekt vanaf de Costa Blanca. Onder deskundige Nederlandse  reisleiding die u onderweg veel zal vertellen over de bezienswaardigheden, plaatsen en de mooie groene heuvellandschappen, gelegen tussen Valencia, de wijngebieden en zuiden van Zaragoza.

U reist in een klein gezelschap (max. 20-25 personen), gezien het exclusieve karakter van deze reis met verblijf in de vaak kleinschalige uniek gelegen Paradores.

 

Dag 1: Albir/Alicante- Cuenca (ca. 300 km)

Vanaf Albir rijden we richting Valencia via de wijnroute Requena en Utiel naar Cuenca. Onderweg gebruiken wij de lunch (eigen rekening) en bezoeken we nog een bodega van een van de bekende wijnhuizen.
Aansluitend rijden wij door naar Cuenca, bekend om de “hangende huizen”.  De stad ligt tussen de heuvels en rotslandschap waar de imposante Parador van Cuenca is gebouwd met uitzicht op deze hangende huizen en de loopbrug naar het centrum van de stad.

Deze Parador ligt op een unieke locatie met uitzicht op de stad Cuenca en de Hoz del Huecar kloof met zijn overvloedige vegetatie. Dichtbij zijn de beroemde Casas Colgadas, te bereiken via de gietijzeren hangbrug San Pablo, en het museum van Spaanse kunst.

De sfeervolle Parador geeft u al gelijk een gevoel van warmte, stijl en goede service. Deze Parador is een voormalig Dominicanenklooster van San Pablo dat dateert uit de 16e eeuw. U overnacht in de Parador de Cuenca.

Dag 2: Cuenca – Sigüenza (ca. 150 km)

Vanaf Cuenca rijden we eerst naar Guadalajara, een van de 10 kleurrijkste steden van Spanje. Guadalajara is oorspronkelijk gesticht door Iberiërs en was in handen van de Carpetani De nederzetting had de naam Arriaca, ‘rivier van stenen’, toen de Romeinen haar passeerden. Bij verovering door de Romeinen werd de naam gewijzigd in Caraca, soms ook met Caracca en ingelijfd bij de Romeinse provincie Hispania Tarraconensis.

De stad lag ook destijds aan een zeer belangrijke hoofdweg, van Emerita (huidig Merida) naar Caesarea Augusta (huidig Zaragoza), via Complutum (huidig Alcala de Henares) en over de Spaanse Hoogvlakte, waar enige tijd later ook Madrid zou worden gesticht. Na de lunch rijden we door naar Sigüenza waar u overnacht in de Parador de Sigüenza.

Dag 3: Sigüenza – Teruel (ca. 175 km)

U verlaat weer de mooie Parador de Sigüenza en rijden door het mooie binnenland via Molina de Aragon naar Teruel. Teruel ligt als een oase in een van Spanje’s meest uitgestorven en desolate landstreken, de zuidelijk uitlopers van het Iberisch Scheidingsgebergte. De stad telt nog geen 35 duizend inwoners en ligt aan de Río Turia op een 900 meter hoog plateau, ingeklemd tussen de Sierra de Albarracín en de Sierra de Gudar. Door die hoge ligging kent Teruel warme zomers en koude winters.

De traditionele zijde-industrie neemt nog maar een zeer bescheiden plaats in. De stad heeft zijn faam op het gebied van keramiek, textielbewerking en kunstsmeden – voornamelijk een Moorse erfenis – door de eeuwen heen behouden. Een bekendheid die tot ver over de Spaanse landsgrenzen reikt.

Teruel is ook bekend om de productie van Jamón Serrano (serranoham), een ham gemaakt volgens een speciaal procedé van een speciaal gefokt Spaans varken.

De kathedraal van Teruel, de Santa María de Media Villa, dateert oorspronkelijk uit het midden van de 13e eeuw; toen was het nog een gewone parochiekerk. Die is in de 16e eeuw gerenoveerd en daarna als kathedraal ingewijd. Het meest opmerkelijke is het harmonieus samengaan van gotische, renaissancistische, mudéjar en platereske elementen.

Indrukwekkend is het artesanato-plafond van het schip dat op wonderbaarlijke wijze de tijd heeft doorstaan en volledig origineel is. De toren van de kathedraal dateert uit 1257 en is een van die voorbeelden van zuivere mudéjar-stijl waar de stad rijk aan is.
Enkele straten naar het zuidoosten staat tussen de huizen de San Pedro-kerk (Iglesia San Pedro). Deze is in de 13e eeuw gebouwd. De toren is een kopie van die van de kathedraal.

In het klooster van de San Pedro liggen de Spaanse Romeo en Julia begraven in bovengrondse tombes waarbij ze heel romantisch elkaars hand vasthouden: Diego de Marcilla en Isabel de Segura. Het liefdesdrama speelde zich af in de 13e eeuw en is door de eeuwen heen een dankbaar thema geweest in de Spaanse literatuur. In Frankrijk is er in 1962 een film over gemaakt: Les Amants de Teruel (The Lovers of Teruel).

Een van de vijf fraaie mudéjar-torens is de grote San Martín-toren (Torre de San Martín) in het noordwestelijk deel van het centrum. De toren staat aan de Plaza Perez Prado en dateert evenals de andere torens uit de periode die ligt tussen de 13e en 16e eeuw. Overnachting Parador de Teruel.

Dag 4: Teruel – Albir (ca. 265 km)

Na het ontbijt rijden we weer rustig terug naar de kust van Castellón en Valencia. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop, waarna we weer terug zijn in Albir.

vertrekdatumprijs per persoonbijzonderheden
11 november 2019€ 365Gegarandeerd vertrek
Nog 1 kamer beschikbaar!

Inbegrepen:

  • 4 daagse busreis vanaf Costa Blanca volgens programma (klein gezelschap ca. 20-25 pers.)
  • 3 overnachtingen in Paradores Cuenca- Siguenza- Teruel op basis 2 pers. kamers
  • 3 x ontbijtbuffet
  • begeleiding Nederlandse reisleiding gedurende de gehele reis

Niet inbegrepen (optioneel):

  • halfpension (3x diner) € 90 p.p. totaal
  • entreegelden en eventueel lokale gidsen
  • toeslag 1 persoonskamer € 125 (= 2 pers kamer voor alleengebruik)

In-en uitstapplaatsen:

  • Albir-Benidorm-Alicante Airport

Minimum deelname: 18 personen

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Busreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.