collage-madrid-1

VERTREK VANAF DE COSTA BLANCA

Met deze prachtige 4 daagse KERST-SFEER busreis leert u niet alleen de hoofdstad van Spanje Madrid kennen maar ook het geweldige Toledo met de vele monumenten en smalle straatjes en het paleizencomplex van El Escorial in het Sierra de Guadarrama natuurgebied. Deze busreis vertrekt vanuit diverse opstapplaatsen aan de Costa Blanca.

U kunt deze reis ook boeken als Madrid & El Escorial (zonder bezoek Ambassade)

Dag 1: Costa Blanca – Madrid (ca. 400 km)
Vanaf verschillende opstapplaatsen aan de Costa Blanca rijden wij naar het kloppend hart van Spanje, de hoofdstad Madrid. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop en rond 16.00 uur arriveren wij in de binnenstad van Madrid waar wij het goede 3-sterrenhotel Hotel Granivet *** (3 nachten) voor u hebben gereserveerd vlakbij de Gran Via. Na aankomst en incheck hotel maken we een korte stadswandeling, waarbij u o.m. de Puerta del Sol, Calle Mayor en langs het Koninklijk Paleis en het Teatro Real lopen.

Dag 2: Madrid
paspoort1
Deze reis wordt gecombineerd voor diegenen welke hebben geboekt voor de Madrid-Paspoortreis. Deze gasten hebben reeds aanvullende informatie ontvangen zoals formulieren en juiste formaat pasfoto’s.  In de morgen rijdt onze bus met onze reisleiding naar de Nederlandse Ambassade,  welke reeds op de hoogte is gebracht van uw bezoek en heeft al de volledige namenlijst. Uw papieren en pasfoto´s worden daar op correctheid nagekeken en vervolgens in ontvangst genomen. De nieuwe paspoorten of ID-kaarten worden later per post aan u verstuurd. Prijs voor uw nieuwe paspoort is niet bij de reissom inbegrepen!

Degenen die hun paspoort niet behoeven te verlengen zijn in de morgen vrij en kunnen de omgeving en de historische binnenstad rond het hotel reeds verkennen.

Na de lunch (eigen rekening) rijden wij naar het enorme paleizencomplex El Escorial, waar ook de Koninklijke Familie ligt begraven. U kunt een rondleiding krijgen om alles goed te kunnen bezichtigen. In opdracht van Philips II werd op de zuidflank van de Sierra de Guadarrama een klooster gebouwd dat ook dienst zou doen als paleis: San Lorenzo del Escorial (entree ca. € 10 p.p.) Het complex omvat naast een klooster en een paleis met veel kunstschatten ook een basiliek met het Koninklijk Pantheon. Naar wens van zijn vader Karel V werd deze laatste rustplaats gebouwd onder het hoofdaltaar van de kerk. Bijna alle vorsten van Spanje en hun echtgenoten rusten hier en de overige familieleden liggen in het Pantheon de Los Infantes.

Aansluitend rijden wij weer terug naar Madrid voor overnachting.
                 Afbeeldingsresultaat voor cortylandia madrid

Dag 3: Madrid – Kerst Shoppen
Vandaag verblijft u de hele dag in Madrid om de kerstverlichting te zien, de kleurrijke winkelstraten in kerstsfeer te zien of achter het grootste warenhuis van Madrid ,El Corte Ingles, het jaarlijkse bewegende Cortylandia te zien!
Een dag met volop indrukken in een levendige wereldstad, waarbij u kunt genieten van alles wat met kerst te maken heeft.

Dag 4: Madrid – Costa Blanca (ca. 380 km)
Na het ontbijt rijden we weer terug naar de Costa Blanca. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop.

vertrekdatumreissombijzonderheden
2019
26 november 2019€ 295UITVERKOCHT
prijs per persoonexcl. kosten paspoort

Inbegrepen:

 • 4 daagse busreis vanaf Costa Blanca volgens programma
 • 3 overnachtingen in 3-sterrenhotel Granivet met ontbijtbuffet.
 • bezoek aan het grootste Paleizencomplex El Escorial (excl. entree)
 • begeleiding Nederlandse reisleiding gedurende de gehele reis
 • alle omschreven excursies
 • voor nieuwe paspoorten vervoer en afspraak voor u bij de Nederlandse Ambassade

Niet inbegrepen (optioneel):

 • entreegelden en eventueel lokale gidsen
 • 1 persoonskamer € 110
 • annuleringsverzekering €12.50 p.p. (tot reissom € 300 pp) of € 25.00 (reissom hoger dan € 300 pp)
 • kosten van uw paspoort
 • administratiekosten en controle van formulieren Ambassade/pasfoto´s voordat u vertrekt  € 10.00 p.p. (alleen bij de Paspoortreis)

Bijzonderheden:
Wij zijn niet verantwoordelijk indien u niet de juiste papieren en/of pasfotos´s heeft. U ontvangt na reservering van ons het aanvraagformulier nieuw paspoort alsmede informatie voor benodigde papieren. Deze dienen zorgvuldig te worden gecontroleerd op juistheid!

In-en uitstapplaatsen:
Albir-Benidorm-Alicante Airport

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Busreis gegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.