zaragoza-1

Prachtige autorondreis naar het noorden van Spanje en waarbij u ook de prachtige plaatsen Burgos, Bilbao, Pamplona en Zaragoza bezoekt. U ziet de kunstschatten waar Spanje zo bekend om staat, bezoekt de wilde kust van het noorden met prachtige stranden en rotsformaties en u ziet een groot aantal historische steden.

Deze reis kunt u boeken vanaf Madrid-Bilbao of Barcelona!

Dag 1: Madrid
Uw eerste overnachting begint in Madrid. Wij hebben een leuk boetiek-hotel voor u gereserveerd even buiten het drukke centrum van de binnenstad, op ca. 5 minuten lopen van het metro-station waarmee u in 20 min. in het centrum/Gran Via bent. U kunt deze dag in Madrid besteden om een bezoek te brengen aan het El Prado en/of het tegenover gelegen Thyssen Museum en daarna de stad te verkennen.

Dag 2: Madrid
Madrid, waar te beginnen. Deze stad heeft zoveel te bieden. Echte aanraders zijn het Retiro Park, het Koninklijk Paleis van de Bourbons en de Plaza Mayor. Wilt u gewoon lekker ontspannen, wandelen of winkelen dan kunt u naar de Gran Via of de trendy wijk Chueca gaan met zijn kleine winkeltjes en smalle straatjes. U kunt uiteraard ook kiezen om naar het Bernabeu-stadion van Real Madrid te gaan voor een rondleiding en het museum.

Dag 3: Madrid – Burgos (ca. 240 km)
U rijdt vandaag in noordelijke richting naar Burgos. Deze stad is een belangrijke halteplaats voor de pelgrims naar Santiago. De enorme en indrukwekkende Gotische kathedraal werd gebouwd vanaf 1221 en staat nu op de wereld erfgoedlijst van Unesco. De kerk heeft veel zijvleugels en kapellen uit de 16e eeuw.

Dag 4: Burgos – Bilbao (ca. 155 km)
Nadat u Burgos verlaat rijdt u naar de noordelijke stad Bilbao met zijn beroemde Güggenheim Museum. De collectie is ondergebracht in een gebouw dat als een futuristisch schip aan de oever van de Nerviorivier ligt. Bilbao (in het Baskisch: 2 zijden aan 2 oevers) heeft een prachtig historisch centrum met een rijk verleden. U maakt 1 overnachting in Bilbao.

burgos-1

Dag 5: Bilbao – Pamplona (ca. 150 km)
Als u Pamplona hoort dan denkt u aan het Stierenrennen door de smalle straatjes. Dit evenement vindt altijd begin juli plaats. Echter Pamplona heeft veel meer te bieden dan Stierenrennen. Deze stad os de hoofdstad van de provincie Navarra en ligt aan de rivier de Arga. Pamplona is door de Romeinen gesticht en oorspronkelijk werd er Baskisch gesproken, echter vanaf de 16e eeuw behoort het tot het Spaanse deel en niet meer bij Baskenland. Er zijn veel bezienswaardigheden, leuke smalle straatjes (inderdaad… van het Stierenrennen), veel musea en kerken.

Dag 6: Pamplona – Zaragoza (ca. 175 km)
Na het ontbijt rijdt u door naar Zaragoza, de op vier na grootste stad van Spanje en hoofdstad van de provincie Aragon. De stad ligt op een hoogte van ca. 200 meter aan de rivier de Ebro in een landschap van bergen, bossen, heuvels en woestijn. De stad werd 100 jaar voor Chr. Een Romeinse kolonie onder Keizer Augustus en heeft daardoor een rijk verleden. Dwaal door het historische centrum en geniet van de typisch Spaanse sferen van deze mooie stad.

Dag 7: Zaragoza – Madrid (ca. 300 km)
Vanaf Zaragoza rijdt u weer terug naar de hoofdstad Madrid waar wij voor u de laatste nacht weer een kamer hebben gereserveerd nabij de luchthaven. U kunt nog even naar het centrum gaan om nog wat te bezoeken, te dineren of om nog wat inkopen te doen.

Dag 8: Madrid
U vliegt vandaag weer terug, indien u wilt verlengen of iets korter wilt verblijven, dan passen wij de rondreis voor u aan.

Bilbao

Dagelijks aankomst vanPrijs per persoon extra info
2019
01/01-31/03€ 295
01/04-30/06€ 325
01/07-30/09€ 350*Pamplona
01/10-31/12€ 295
*prijs per persoon

Inbegrepen:

 • 8 dagen op basis 2 pers. kamer met ontbijt
 • 7 overnachtingen in  goedgelegen 3-en 4 sterrenhotels
 • voucherpakket met Nederlandse routebeschrijving

Niet inbegrepen:

 • uw vliegreis / boek hier GOEDKOPE VLUCHTEN
 • uw autohuur / kijk hier voor VOORDELIGE AUTOHUUR
 • overige maaltijden en entreegelden
 • toeslag hotels in de periode 01-15 juli PAMPLONA i.v.m. Stierenrennen

Opmerkingen:

 • u kunt deze reis ook starten vanaf Barcelona of Bilbao (wij passen uw schema aan)
 • deze reis is altijd te verlengen/verkorten of aan te passen, naar eigen wens
 • bij boeking ontvangt u direkt op uw bevestiging de gereserveerde hotels
 • reservering direct, of via o.m. (SGR) reisburo’s (zie boekingskantoren)

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

Autorondreizen (maak uw keuze)

Reisgegevens

Thuisblijver gegevens

Door dit formulier te versturen ga ik akkoord met de reisvoorwaarden.

reCAPTCHA is required.