4 daagse busreis Madrid, Toledo en El Escorial (paspoortreis)

collage-madrid-1

VERTREK VANAF DE COSTA BLANCA

Met deze prachtige 4 daagse busreis leert u niet alleen de hoofdstad van Spanje Madrid kennen maar ook het geweldige Toledo met de vele monumenten en smalle straatjes en het paleizencomplex van El Escorial in het Sierra de Guadarrama natuurgebied. Deze busreis vertrekt vanuit diverse opstapplaatsen aan de Costa Blanca.

Dag 1: Costa Blanca – Madrid (ca. 400 km)
Vanaf verschillende opstapplaatsen aan de Costa Blanca rijden wij naar het kloppend hart van Spanje, de hoofdstad Madrid. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop en rond 16.00 uur arriveren wij in de binnenstad van Madrid waar wij het goede 4-sterrenhotel Best Western Mayorazgo (3 nachten) voor u hebben gereserveerd aan de Gran Via.

Dag 2: Madrid
paspoort1
Deze reis wordt gecombineerd voor diegenen welke hebben geboekt voor de Madrid-Paspoortreis. Deze gasten hebben reeds aanvullende informatie ontvangen zoals formulieren en juiste formaat pasfoto’s.  In de morgen rijdt onze bus met onze reisleiding naar de Nederlandse Ambassade,  welke reeds op de hoogte is gebracht van uw bezoek en heeft al de volledige namenlijst. Uw papieren en pasfoto´s worden daar op correctheid nagekeken en vervolgens in ontvangst genomen. De nieuwe paspoorten of ID-kaarten worden later per post aan u verstuurd. Prijs voor uw nieuwe paspoort is niet bij de reissom inbegrepen!

Degenen die hun paspoort niet behoeven te verlengen zijn in de morgen vrij en kunnen de omgeving en de historische binnenstad rond het hotel reeds verkennen.

Na de lunch (eigen rekening) maken we een stadsrondrit door Madrid waarbij u de imposante gebouwen van deze grote stad zult zien, zoals het grote Plaza Cibeles plein, de Plaza Espana en de Gran Via. Daarna bent u vrij om de stad zelf te ontdekken en u kunt bijvoorbeeld het Prado museum of het Koninklijk Paleis bezoeken of door het oude centrum wandelen met de Plaza Mayor en Puerta de Sol.

Dag 3: Madrid – Toledo – El Escorial (ca. 120 km)
Na een vroeg ontbijt rijden we naar het Toledo, dat ca. 40 km ten noorden van de stad ligt. Er is bijna geen stad in Europa die u meer het gevoel geeft in de Middeleeuwen te dwalen. Honderden monumentale gebouwen staan nog recht overeind op de juiste plaats. Het is een “eldorado” van architectuur geschiedenis.

Al het moois ligt binnen de goede bewaarde stadsmuren en in de bocht van de brede rivier: de Rio Tajo. De Joodse wijk, het Alcazar, paleizen en kloosters liggen allen in een prettig wandelgebied. We maken een wandeling door het doolhof van de kleine straatjes langs de beroemde kathedraal (entree ca. €7 p.p.) en de voormalige 14 eeuwse synagogen.

Toledo is een groot museum, ook vanwege de beroemde schilder El Greco. Aansluitend rijden we naar het El Escorial. In opdracht van Philips II werd op de zuidflank van de Sierra de Guadarrama een klooster gebouwd dat ook dienst zou doen als paleis: San Lorenzo del Escorial (entree ca. € 10 p.p.) Het complex omvat naast een klooster en een paleis met veel kunstschatten ook een basiliek met het Koninklijk Pantheon. Naar wens van zijn vader Karel V werd deze laatste rustplaats gebouwd onder het hoofdaltaar van de kerk. Bijna alle vorsten van Spanje en hun echtgenoten rusten hier en de overige familieleden liggen in het Pantheon de Los Infantes.

In de namiddag rijden we weer terug in Madrid waar u nog wat inkopen kunt doen. Ook kunt u deze gehele dag gewoon in Madrid blijven en deze stad verder ontdekken, de keuze is aan u!

Dag 4: Madrid – Costa Blanca (ca. 380 km)
Na het ontbijt rijden we weer terug naar de Costa Blanca. Onderweg maken we nog een koffie- en lunchstop.

hotelsMADRID/Gran ViaKLIK OP FOTO
Best Western Mayorazgo ****
hotel-Best-Western-Mayorazgo-F13239_6
vertrekdatumreissombijzonderheden
2018
06 november 2018€ 295
prijs per persoonexcl. kosten paspoort

Inbegrepen:

 • 4 daagse busreis vanaf Costa Blanca volgens programma
 • 3 overnachtingen in 4-sterrenhotel Best Western Mayorazgo met ontbijtbuffet of halfpension (indien bijgeboekt)
 • begeleiding Nederlandse reisleiding gedurende de gehele reis
 • alle omschreven excursies
 • voor nieuwe paspoorten vervoer naar de Nederlandse Ambassade

Niet inbegrepen (optioneel):

 • halfpension (3x diner) € 50 p.p. totaal
 • entreegelden en eventueel lokale gidsen
 • 1 persoonskamer € 110
 • annuleringsverzekering €12.50 p.p. (tot reissom € 300 pp) of € 25.00 (reissom hoger dan € 300 pp)
 • kosten van uw paspoort
 • administratiekosten en controle van formulieren Ambassade/pasfoto´s voordat u vertrekt  € 10.00 p.p. (alleen bij Paspoortreis)

Bijzonderheden:
Wij zijn niet verantwoordelijk indien u niet de juiste papieren en/of pasfotos´s heeft. U ontvangt na reservering van ons het aanvraagformulier nieuw paspoort alsmede
informatie voor benodigde papieren. Deze dienen zorgvuldig te worden gecontroleerd op juistheid!

In-en uitstapplaatsen:
Albir-Benidorm-Alicante Airport

KLIK HIER VOOR HET AANVRAAG- EN RESERVERINGSFORMULIER ...

Hoofdboeker gegevens

 

Busreis gegevens

 

Thuisblijver gegevens

 • Door dit formulier te versturen gaat u akkoord met de reisvoorwaarden.
 

Aanvraag versturen